2012. október 16., kedd

A facebook veszélye a rendőrökre

Nem újdonság, hogy a rendőrség a nyomozások során használja a facebook-ot, mivel ennek segítségével sokszor könnyebb az ügyek megoldása.

 

Ebben az esetben viszont a facebook a rendőrség ellen fordult. Melissa Walthall egybeépített rendőrt akart lebuktatni olyan módon, hogy kitette annak a képét a facebook-ra és ezzel komolyan veszélyeztette a nyomozó munkáját és életét. Mindezt azért tette, mert az érintett nyomozó a barátja, George Pickens ellen tanúskodott egy kábítószeres ügyben. A rendőr fényképét maga Pickens találta meg az interneten. Emellett szórólapokon is terjeszteni akarták a fényképet. Melissa Walthallt ennek kapcsán le is tartóztatták.

Az információszivárgás megakadályozásának egyetlen módja a regisztráció elkerülése. Tehát amint regisztrálunk egy közösségi oldalra azonnal elveszítjük az anonimitásunkat és emiatt az adatszivárgás is elkerülhetetlen.

Emiatt az amerikai hatóságok próbálják visszafogni a közösségi média használatát a köreikbe, de mindez ütközne a szólásszabadsággal. Így csak tanácsot adhatnak az érintetteknek, hogy a képeiket és adataikat, csak a barátok láthassák és ne igazoljanak akárkit vissza ismerősként.

Forrás:
Fényképet osztott meg, lecsukták

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése